Стопкадър Нова ТвВицепрезидентът разкри какво ще предприеме президента за предстоящата ротация

...
Стопкадър Нова ТвВицепрезидентът разкри какво ще предприеме президента за предстоящата ротация
Коментари Харесай

Йотова за рокадата в МС: Президентът ще спази Конституцията

Стопкадър Нова Тв

Вицепрезидентът разкри какво ще предприеме президента за предстоящата ротация в кабинета.

Първи коментар на „ Дондуков ” 2 след старта на противоположното преброяване за идната рокада в Министерския съвет. Вицепрезидентът Илияна Йотова разгласи пред Нова Тв, че президентът ще съблюдава Конституцията и няма да има бавене на процедурата. По думите й в страната има два тима при взимането на решения и главният не е този, който се намира в Министерски съвет.

Йотова не очаква големи промени в политиката след промяната на държавните управления. Вицепрезидентът разяснява че президентската институция ще съблюдава конституционните правила при полагането на клетва от страна на новите конституционни съдии. Коментарът тя направи от Белово, където се означават 146 години от освобождението на Беловския край.

„ Решенията се взимат напълно в Народното събрание. Министерски съвет и в настоящия си тип, и в този, който ще бъде вероятно след ротацията са Б тимът. А отборът са парламентарните водачи и някои от председателите на парламентарните комисии. Там се взимат решенията. Досега Министерски съвет съгласно своите благоприятни условия ги извършва. Неслучайно не знаем една огромна част от министрите и до момента. От няколко дни Николай Денков интензивно желае да ни внуши, че ще взема някакви решения. Желая му триумф ", разясни Йотова.

Според нея България може и да не получи дата за присъединяване към Шенген по суша тази година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР